10252025_768771313148008_4917065363477456312_n

Bezlepkové,Přílohy,Vegetariánské,Zdravé

Pečená zelenina

14 Nov , 2014  

Pečená kořenová zelenina s balsamicovým octem a olivovým olejem.

Ne každá příloha musí být nudná. Zkuste vyměnit brambory nebo dušenou brokolici za něco mnohem chutnějšího a zárověň velmi jednoduchého. Použijte jakoukoliv kořenovou zeleninu od mrkve, celeru až po bílou ředkev. Pečená červená řepa je také naprosto chuťový skvost! Jen doporučuji lehce předvařit a péct samostatně, pokud nechcete mít zbytek své zeleniny růžově zabarvený.

Suroviny:
mrkev, bílá petržel (pastiňák), celer, bílá ředkev, červená řepa, cibule, batáty nebo dokonce dýně či topinambur

– olivový olej, balsamicový ocet, sůl, pepř, nasekané bylinky (rozmarýn, tymián), oříšek másla, kmín

Postup:
Zeleninu očistěte, oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Vložte do pekáče a promíchejte společně s olejem, balsamicovým octem, bylinkama, máslem, kmínem a dalšími libovolnými surovinami. Pečte nejprve na 170°C po dobu 30ti minut pod alobalem, poté alobal sundejte, zeleninu promíchejte a dopečte na 200°C, dokud zelenina není zlatavě opečená.

 

10252025_768771313148008_4917065363477456312_n

, , , , , , , , ,


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *