1661124_744878715537268_34650129_n

České,Pečení,Sladké,Vegetariánské

Kynuté buchty

14 Nov , 2014  

Dnešní kynuté české buchty s tvarohovou náplní. Jednoduchý a hodně nadýchaný recept. Chtěla jsem vyzkoušet, jestli mi buchty vykynou bez přípravy kvásku a povedlo se skvěle. Příprava zabrala něco málo přes hodinu a půl (hodina kynutí).

Těsto:
500g hladké mouky
125g máslo
300ml mléka
40g droždí
2 žloutky
1 vanilkový cukr
50g cukr krupice
špetka soli
citronová kůra

Náplň:
500g měkkého tvarohu
1 lžička rumu
50g cukr moučka
citronová kůra

+máslo na potření a cukr moučka na posypání

Postup:
Droždí rozdrobíme, smícháme s cukrem, sloučením vznikne tekutá směs, přidáme mléko, žloutky, citronovou kůru, cukr, rozpuštěné máslo a nakonec prosejeme do tekuté směsi mouku (suroviny by měly mít pokojovou teplotu) a vymícháme v hladké těsto, které necháme 40 minut kynout na teplém místě.

Mezitím si připravíme náplň, smícháme tvaroh, cukr, žloutky, rum a citronovou kůru a vymícháme v hladkou směs.

Po vykynutí posypeme vál moukou a z těsta vyválíme obdélníkový plát, ze kterého nařežeme 10 čtverců. Na jednostlivé čtverce rozdělíme náplň a překládáním rohů k sobě tvoříme kuličky, které klademe na vymaštěný a moukou vysypaný plech.

Kuličky potřeme máslem a necháme kynout dalších 20 minut. Poté pečeme na 170 °C cca 25 minut. Necháme vychladnout a bohatě pocukrujeme moučkovým cukrem.1661124_744878715537268_34650129_n

, ,


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *