1981874_767482719943534_8465655068537583402_n

Asijské,Kalorické,Party food,Ryby, mořské plody

Smažené kalamáry v tempuře

14 Nov , 2014  

Ne vždy musíme jíst zdravé věci, občas žaludku musíme dát cholesterovou nebo cukrovou bombu, aby byl schopný i po čase nějakou tu hranolku či řízeček spálit.
Můj hladový kamarád se včera po práci stavil, já úplně prázdnou ledničku a jediné, co mě napadlo, že mám v mrazáku celé bílé kalamáry, které s velkou oblibou kupuju v pražské Sapě nebo Makru.
Uděláte si japonské tempura těstíčko, které je lehké a opravdu křupavé a namáčíte do Tentsuyu, kterou vyrobíte doma velmi jednoduše smícháním pár ingrediencí. Stačí je jen nakoupit a když dostanete chuť na něco rychlého smaženého, máte opravdovou dobrůtku za 20min!

Tempura těstíčko:
150g hladké mouky
100g kukuřičné mouky
10g jedlé sody
šťáva z citronu
sůl
olej
sodovou vodu nebo pivo, přidejte tolik, aby se vám vytvořilo hladké řidčí těstíčko, zhruba jako to na palačinky

Tentsuyu omáčka:
50ml mirin
50ml Kikkoman sojová omáčka
100ml japonský instatní Dashi vývar

Kalamáry očístíme, nakrájíme na libovolné tvary (kroužky, trojúhelníky..), důkladně vysušíme a poté máčíme v těstíčku a rovnou házíme do rozpáleného oleje, který máme rozpálený na cca 170°C a smažíme cca 30s z každé strany. Vyndáme na obrousek a ještě horké lehce posolíme.

Podáváme s omáčkou, kterou vyrobíte smícháním výše uvedených ingrediencí, které koupíte ve specializovaných obchodech. Je skvělé je mít doma, vydrží dlouho a zjednodušší a rozhodně zpestří vaše vaření

 

 

1981874_767482719943534_8465655068537583402_n

, ,


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *