image

Party food,Pečení,Předkrmy,Ryby, mořské plody

Cupcakes z červené řepy s uzeným pstruhem

16 Nov , 2014  

Původně jsem myslela, že se o tento recept nepodělím a budu si ho škudlit pro sebe. Ale bohužel mi to nedá, až budete mít důvod k oslavě a potřebu udělat nějaké efektní občerstvení, pusťte se do slaných cupcakes. Příprava je opravdu velmi jednoduchá a výsledek famózní!

Fantazii se meze nekladou, výrazné barvy i chutě jim přidají na kráse – jsou to přece cupcakes

Suroviny:
1 větší červená řepa
2 balení Philadelphia
1 pomazánkové máslo
125g celozrnné mouky
100g bílé mouky
1 lžička prášku do pečení
1 vejce
1 hrst najemno nastrouhaného parmezánu
150ml mléka
75g másla
citronová šťáva
sůl, pepř

Postup:
Červenou řepu uvařte vcelku doměkka a ještě za tepla oloupejte. Nakrájejte na menší kostičky (hrst dejte stranou) a vložte do kuchyňského robota. Vyčkejte, až řepa vychladne, poté přidejte obě balení philadelphia sýru a pomazánkové máslo, sůl, pepřcitronovou šťávu a rozmixujte do hladka. Hotovou směs dejte chladit do lednice.

Rozehřejte si troubu na cca 180 stupňů. Do mísy vložte obě mouky, které rozmíchejte s práškem do pečiva, špetkou soli a strouhaným parmezánem. Ve vedlejší misce si rozkvrdlejte vejce s vlažným mlékem, vajíčkem a rozpuštěným máslem. Obě směsi spojte a vymíchejte v hladké těsto. Nakonec do něj přidejte lžíci směsi z řepy a philadelphia sýru a pokrájenou řepu na kostičky, kterou jste si dali stranou. Pořádně rozmíchejte a ochutnejte, případně připepřete a osolte. Naplňte jimi košíčky na cupcakes a nejlépe ve formě pečte cca 10 minut.

Po vychladnutí zdobte řepovou polevou pomocí cukrářského pytlíku a nakonec dozdobte uzeným pstruhem, kuřetem, marinovaným tofu nebo je si je dejte zkrátka jen tak.

image

, , ,


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *