10447098_813634441995028_7546181198484085143_n

Bezlepkové,Drůbež,Indické,Masové

Indická Korma s kuřecím masem

16 Nov , 2014  

Dnes jsem si vybrala jídlo ze severní části Indie – Korma. Název v podstatě není žádné jídlo, ale označuje výraz samotného „dušení“. Do tohoto lahodného pokrmu neodmyslitelně patří kokosové mléko, spousta kurkumy, zázvoru, česneku a také na jemno namleté mandle. Na něco takového jsem rozhodně měla chuť. Korma může být pěkně hustá, sametově jemná a krémová. Jídlo je to voňavé a na chuti velmi bohaté, já jsem byla v pohádce. S chutěmi si u tohoto receptu můžete hodně hrát a to je přece to, co nás všechny na vaření baví nejvíc

Recept pochází z Dillí, které je označováno za centrum mughalské kuchyně. Když budete mít všechny potřebné suroviny, můžete se hned pustit do díla, je to v podstatě rychlovka, za půl hodinky už se může kouřit z talíře.

Dnes pro vás mám recept na voňavou Kormu a zítra se zaměříme na křupavý a nadýchaný Naan Bread bez lepku, který jsem rozhodně nedělala na posledy.

Suroviny:
30 g mandlí namletých najemno
2 stroužky česneku nasekaných najemno
20g čerstvého nastrouhaného zázvoru
2 lžíce přepuštěného másla (ghí) nebo slunečnicového oleje
500g kuřecích vykoštěných stehen
2 cibule
1 svazek koriandru
1 skořice celá (nejlépe indická)
4 lžičky kurkumy
2 lžičky mletého římského kmínu
2 lžičky garam masala koření
400ml hustého bílého jogurtu
150ml kokosového mléka (cream)
sůl, pepř

Postup:
Nejprve nastrouhejte zázvor, prolisujte česnek a smíchejte s jogurtem, kuřecí nakrájejte na větší kousky a dejte marinovat do jogurtové směsi minimálně na 12 hodin (nesolte).

Cibuli oloupejte a v kuchyňském robotu ji rozmixujte společně se stonky od koriandru na jemnou pastu, v případě potřeby přidejte vodu. Listy koriandru si schovejte na později na ozdobení hotového jídla.

V hluboké pánvi rozehřejte ghí máslo nebo olej a když je pánev středně rozpálená, nasypte do pánve garam masalu, římský kmín, kurkumu a celou skořici. Nechte zpěnit a poté přidejte maso v jogurtu a pořádně promíchejte. Přidejte cibulovo-koriandrovou pastu a přiveďte k varu.

Nakonec přidejte kokosové mléko a namleté mandle. Za občasného míchání vařte zhruba 25 minut a podle potřeby přisolte a opepřete.

Podávejte s rýží a ještě lépe s česnekovým naan chlebem.

10447098_813634441995028_7546181198484085143_n

, , ,


One Response

  1. Jájina says:

    PANEBOŽE! MILUJU! Moje nejoblíbenější! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *