image

Hovězí,Masové,Party food

Tip na burgery?

16 Nov , 2014  

Jestli si rádi pochutnáte na pořádně šťavnatém burgeru a stále bádáte nad tím, jak zdokonalit maso tak, aby opravdu chutnalo a nevysušovalo se, podělím se s vámi o můj malý fígl.

Základním pravidlem je mlýnek na maso, hovězí přední klíďo i z české stračeny a čtvrt kila slaniny na kilo mletého. Nezní to sice dvakrát zdravě, ale stojí to sakra za to. Když v mlýnku rozemelete maso a posléze slaninu, poté pořádně smícháte, vznikne vám ta nejšťavňatější burgerová směs.

A pokud se vám chce do ultra božích burgerů, tady máte druhou vychytávku (inspirováno Gordonem Ramsaym, mnou upraveno českým podmínkám). Vezměte robota s nožema na rozmixování a vložte do něj:

2 lžíce hořčice
2 lžíce Heinz kečupu
1 lžíci worchesterové omáčky
1 menší cibuli
1 lžíce sušených rajčat
1 stroužek česneku
2 lžíce nakrájené kyselé okurky
sůl, pepř

Rozemelte na pastu a přidejte k masové směsi. Všechny chutě se v mase krásně rozloží a slanina dodá hovězímu ty největší grády.

Vytvořte masové placky a grilujte je tak, aby vám maso zůstalo uvnitř růžové.

image


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *