10294484_784248171600322_1330183962714588635_n

BBQ,Masové,Party food

Grilovaný bůček

23 Nov , 2014  

Nejsem milovníkem vepřového masa, občas na něj ale zkrátka dostanu hroznou chuť. A když už to přijde, nevolím panenku, ani krkovici, ale pořádně masitej tukem prorostlej bůček. Ten jednodušše nakrájím velmi ostrým nožem na tenké plátky a podélně je napíchám na špejle. Vytvořím naprosto jednoduchou marinádu, která díky cukru krásně karamelizuje a maso dostane jedinečnou chuť.

Tu si přípravíte spojením těchto ingrediencí:
4 polévkové lžíce květového medu
4 lžíce kvalitní BBQ omáčky
1 lžíce kokosového oleje
pár kapek citronové šťávy
nasekané čerstvé chilli

Ty jednoduše smícháte dohromady a směsí potřete jednotlivé bůčkové špízy. Gril doporučuju rozehřát na nízkou teplotu, tím způsobíte, že se vám tuk z masa bude pomalu vypékat pryč, takže na konci budete mít jen pořádně křupavé libové masíčko, které je díky přítomnému tuku neuvěřitelné šťavnaté a marináda naopak zaručí skvělou sladko-kyselo-pálivou chuť

10294484_784248171600322_1330183962714588635_n

, ,


One Response

  1. Ondřej Bartík says:

    Sakra ten vypadá božsky :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *