10372974_794785663879906_1351661581730412334_o

BBQ,Drůbež,Masové,Party food

Jack Daniel´s křidýlka

23 Nov , 2014  

Kdo říká, že jacka jedině s ledem, tak se mýlí. A jeden z těchto je i můj milovaný přítel, který má tento aromatický mok, řekla bych, celkem rád. Občas ho i po nějakém vydařeném víkendu troška zbyde a já jej s velikým potěšením přeměním na exkluzivní bbq marinádu, nejlépe na kuřecí křidýlka nebo stehýnka na gril. Podobnou dělají například v TGI Fridays a mají na ní registrační ochrannou známku. Myslím, že ta moje do ní nemá daleko, s velikou oblibou jsme si na ní pochutnávali v Austrálii, kde jsem je jednou uvařila svému šéfkuchaři a on je má (doufám, že stále) na svém stálém menu.

Ingredience:
8cl Jack Daniel’s whiskey
6 lžic bbq omáčky
1 lžíce Heinz kečupu
1 lžíce worchesterové omáčky
1 lžíce sojové omáčky
1 větší cibule
2 lžíce cukru
1 lžíce uzené papriky
1 lžička tabasca
2 lžíce medu
sůl, pepř

Postup:
Cibuli nakrájejte na velmi drobno, opečte na pánvi na trošce másla a jakmile cibulka zesklovatí, zasypte cukrem a uzenou paprikou, nechte zkaramelizovat, poté přidejte jacka, chvíli povařte a sundejte z ohně. V jiné míse smíchejte zbylé ingredience a k nim přidejte zkaramelizovanou cibulku s jackem. V hotové směsi marinujte maso a grilujte do křupava.

10372974_794785663879906_1351661581730412334_o

, ,


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *