10265403_840695332622272_2656794717871865004_o

Bezlepkové,Předkrmy,Rychlé,Snídaně,Zdravé

Zapečené avokádo

23 Nov , 2014  

Také milujete tenhle vitamíny a prospěšnými látkami nabitý a hlavně neskutečně dobrý plod? A už jste ho zkusili zapéct v troubě?
Neváhejte, je to totiž opravdová bomba!

Dnešní ráno jsem si byla stoprocentně jistá, že mám chuť na ztracené vejce, jak jinak. Většinou k nim krájím čerstvá rajčata, avokádo a trochu bazalky. Tentokrát jsem ale potřebovala vyzkoušet něco jiného. Zajímalo mě, jak chutná avokádo, když ho tepelně upravím, nejlépe zapeču s něčím aromatičtějším, co dodá ne příliš výraznému avokádu ten správnej “drive”. Vyzkoušejte můj recept nebo propusťte uzdu své fantazii.
Zapékání čehokoliv, však to znáte sami

RECEPT:
1 avokádo
50g prosciutto
50g rajče
30g parmezán
čerstvý koriandr /nebo jinou bylinku/
šťáva z limetky
sůl, pepř

Postup:
Troubu předehřejte na cca 180 stupňů a zapněte gril. Avokádo rozpulte a vyjměte pecku (pokud někdo s avokádem bojujete, napište mi, dám vám tip, jak na to). Prosciutto nakrájejte na menší kousky, stejně tak rajčata. Avokádo posolte a opepřete, do vzniklého ďůlku po pecce vložte šunku s rajčaty, rozložte směs po celém avokádů a posypte nastrouhaným parmezánem. Nechte péct, dokud sýr není křupavý a zlatavý, to může trvat cca 5 minut. Po vyndání z trouby zakapejte limetkou a rozhodně nevynechejte čerstvý koriandr. Má to grády!

10265403_840695332622272_2656794717871865004_o

, , , ,


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *