image

Drůbež,Masové,Zdravé

Pošírovaná kuřecí roláda

2 Dec , 2014  

Kuřecí prso nařezejte tak, aby vám vznikla co největší placka, kterou mezi dvěma fóliemi rozklepejte. Odstraňte vrchní fólii, osolte, opepřete a naklaďte do jedné linie náplň, kterou by jste nejraději (u mě to byl špenát, feta, slanina, jarní cibulka a sušené rajče). Poté pomocí spodní fólie vytvořte rolku, jakoby jste dělali sushi. Pořádně utáhněte, chytněte konce a pořádně rolku ještě urolujte, ať vám drží pohromadě.

Fólii propíchejte vidličkou a vložte vaše masíčko do mírně vroucí vody (nebo ještě lépe do vývaru smíchaného se sojovou omáčkou, chilli, miso pastou…) a nechte pomalu pošírovat. Po zhruba 10 minutách mírného varu maso vyjměte a buď si užijte zdravého mlsání nebo rolku ještě obalte např. do slaniny a nechte řádně vykřupat na grilu.

image


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *