10406930_792089847482821_8970445804386215577_n

Hovězí,Masové

Bistecca ala Fiorentina

2 Dec , 2014  

Je považován za krále steaků, pochází z italské Florencie a nejčastěji se připravuje z mladých býků plemene chianina.

Jsou to vlastně o dva steaky v jednom, s kostí uprostřed. Na jedné straně pevný a masitý steak z roštěnce a na druhé šťavnatý a jemný steak ze svíčkové. Bývá silný od 3,7 do 7,5 cm. Většinou je servírován jako jídlo pro více osob. Naše dva steaky byly uzrálé 35 dní, měly 2 a půl kila, hravě zasytily 6 lidí a pořízeny byly ve Wine&Food na Smíchově.

Příprava:
Rozpalte gril na vysokou teplotu. V hmoždíři si rozemelte sůl a pepř společně s olejem a vytvořte marinádu, kterou potřete maso. Dbejte na to, ab mělo pokojovou teplotu, stihne se tak zlehka propéct i u kosti.

Steak položte na gril a grilujte z každé strany 3-5 minut (podle síly steaku) a potom jej postavte na kost (na stojáka) a dejte mu dalších 5 minut.

Potom maso nechte odpočinout mimo gril, aby se vám šťávy dostali zpět do středu masa.

Tajemství spočívá v rychlosti přípravy a výsledkem je, že maso je křupavé na povrchu a měkké a šťavnaté uvnitř.

10406930_792089847482821_8970445804386215577_n

,


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *