image (1)

Asijské,Bezlepkové,Drůbež,Masové,Zdravé

Thajský salát Laab Kai

9 Nov , 2014  

 

Zkuste využít asijských surovin a vykouzlete voňavý a výživově hodnotný thajský salát, který vás rozhodně překvapí svojí výraznou, ale především dokonale vyváženou chutí.

Laab Kai je mým nejoblíbenějším asijským salátem, ve kterém se mísí opravdu velká škála chutí po bylinkách, zázvoru a cibulce. Dokáže dokonale uspokojit chuťové buňky i žaludek a přitom zůstává opravdu lehký.

Originální verze v sobě neobsahuje skleněné nudle, vy si je však do lahodného pokrmu můžete přidat stejně jako já a hlavní jídlo máte na světě.

Na salát budete potřebovat:

500g kuřecího masa

2 lžíce nasekaného zázvoru

3 lžíce nasekané jarní cibulky

2 lžíce nasekaného koriandru

2 lžíce nasekané máty

2 lžíce nasekané červené cibule

1 lžička nasekané chilli papričky

3 lžíce jasmínové rýže

2 lžíce rybí omáčky

šťáva z jedné limetky

sůl dle chuti

Postup:

Rýži nasucho opečte v pánvi do zlatova, až hněda a rozemelte v hmoždíři nebo mlýnku na kávu. Tento krok je pro salát obzvláště důležitý a typický, rozhodně nevynechejte.

Kuřecí maso namelte nahrubo nebo nasekejte nožem. Do hlubší pánve vložte nasekaný zázvor, zlehka opečte na kapce oleje a poté přidejte kuřecí maso. Přidejte 50ml vody a vařte zhruba 4 minuty.

Poté přidejte chilli a mletou opečenou rýži. Vše důkladně promíchejte a dejte vychladit.

Přidejte rybí omáčku, šťávu z limetky, jarní i červenou cibulku a nakonec vmíchejte bylinky. Vše důkladně promíchejte a dochuťte.

Servírujte nejlépe s další zeleninou jakou je okurka nebo ledový salát.

image (1)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *